Material för föreningar
-handlingsplan. I den beskrivs vilka förebyggande insatser ni har och vilka regler ni vill förbinda er till.
Diskussionskort
Målsättningen är att korten ska starta diskussioner som berör känslor, tankar och situationer som barnen kan tolka in i bilderna. Bilderna har inga självklara svar, men förhoppningsvis kan korten bidra till fina diskussioner med barnen.
Målsättningen är att korten ska starta diskussioner som berör frågor kring rusmedel. Frågorna har inte alltid ett självklart svar, men förhoppningsvis kan korten bidra till viktiga diskussioner.
Videoklipp
Känns det svårt att göra rusmedelsförebyggande arbete i er förening med barn och ungdomsverksamhet? Hur når man målen med den rusmedelsförebyggande verksamheten? Varför behöver man satsa på rusmedelsförebyggande insatser i föreningar? Dessa frågor får du bland annat svar på i videoklippen. Videorna är korta med en längd på cirka tre minuter. PEPP har producerat videorna.
PEPP – rusmedelsförebyggande arbete i föreningar med barn och ungdomsverksamhet
En översikt av föreningens rusmedelsförebyggande verksamhet. Hur når man målen och de bästa resultaten med den rusmedelsförebyggande verksamheten? Varför behöver man satsa på rusmedelsförebyggande insatser i föreningar? Vem ska bära ansvaret? Längd: 3:13.
En översikt av vad en policy och handlingsplan är i ett föreningssammanhang. Varför behöver man en policy och handlingsplan? Vad innebär det? Längd: 2:45.
En översikt av de risk- och skyddsfaktorer för rusmedelsbruk i samhället, skolan, hemmet, vänskapskretsen och hos individen. Längd: 2:04.
En översikt av vad man som vuxen kan göra om man är orolig för ett barn eller en ungdom. Längd: 1:53.
En översikt av vad man som förälder kan göra om man har oro för sitt barn, vilket föreningsverksamma kan beakta. Längd: 1:56.
En översikt av hur man kan prata om rusmedel med barn och unga. I videon ges tips till föräldrar, vilket föreningsverksamma kan beakta. Längd: 2:48.
Länkar för föreningar
i idrottsföreningar
kring rusmedel